Skip to content
Bromarv Skola

Trygghet och samhörighet

Bromarv är ett utmärkt ställe för barnfamiljer. Byn är väldigt naturnära och passligt liten, samtidigt som den erbjuder alla tjänster som en barnfamilj behöver – dagis, lågstadieskola, eftis, bibliotek, bybutik, restauranger, kulturevenemang och hobbyverksamhet. De gamla, vackra skogarna och den sagolika skärgården utgör ett paradis för barn och unga att växa upp i.

Bromarv är en trygg by att bo i. Vi samarbetar, oavsett om det gäller företag, bybor, grannskap eller skolelever. Vi lär känna varandra på evenemang, i små grupper och hjälps åt då det behövs. Bromarvs FBK tränar aktivt och första hjälpen i Bromarv har flera gånger fått beröm för sitt snabba agerande då det behövs som mest.

Bromarv FBK

Byskola, daghem och eftisverksamhet

Bromarv har en svensk lågstadieskola med klasserna 1-6 och daghem i samma byggnad alldeles i bycentrum. Det finns ca. 50 barn totalt i skol- och dagisbyggnaden, som har en gemensam gårdsplan. Elevantalsprognosen visar uppåt! Eftersom barnen i dagis och skolan överspänner många olika åldrar, lär de sig mycket av varandra och blir rätt självständiga.

Den röda pedagogiska tråden i Bromarv skola är enligt rektor Maria Berg, att integrera alla läroplanens element under skoldagen. Barnen har en trädgård brevid skolan, där de får syssla och plantera. Tack vare, att skolan är liten och integrerande, kan lärarna också ge stöd åt barn med särskilda behov. Efter lågstadiet fortsätter barnen i Höjdens högstadium i Tenala. Bromarf eftis r.f. ordnar eftermiddagsverksamhet skoldagar i Furutorp.

Aktiviteter och hobbymöjligheter

Klubbar och hobbyverksamhet är en central del i barnfamiljernas liv i Bromarv. Det finns sportplan, gym, utegym, frisbeegolfbana, simstränder på sommaren och även ishockeyrink och belysta skidspår på vintern. Lekplatser finns på skolgården, i hamnen och på åsen bredvid sportplanen.

Aktiva föreningar erbjuder hobbyverksamhet till barnen; Bromarfpojkarna har friidrottsträning onsdagkvällar och Bromarf FBK juniorövning torsdagkvällar. Raseborgs 4H har klubb på tisdagar efter skolan, och Raseborgs församling har också haft klubb i byn.

Fredagkvällar samlas barn och ungdomar till Hembygdens väl för ungdomskväll från sex till nio. I Ekenäs hittar man mera hobbymöjligheter, bl.a. Raseborgs kulturinstitut och olika sportföreningar. På sommaren ordnar Folkhälsan simskola vid Furutorps strand, och Marthorna mat- och pysselläger i Villa Vera.

Bromarv bibliotek

Service i byn

Den fina bybutiken Skafferi Ett har ett brett sortiment av varor. I Valv Ett hittar man Post-, Matkahuolto-, Schenker-service, och Alkos beställningsservice. Biblioteket, Vättlaxvägen 18, är öppet måndagar kl. 15-19, onsdagar kl. 9-12, fredagar kl. 14-17 och lördagar självbetjäning kl. 10-13. Mödra- och barnrådgivningen finns i Tenala, hälsostationen och sjukhuset i Ekenäs. Byns mångsidiga företagare erbjuder allt från byggtjänster till upplevelser.

Back To Top