skip to Main Content
Bromarv Skola

Yhteisöllinen ja turvallinen kasvuympäristö

Bromarv on erinomainen paikka lapsiperheille. Kylä on luonnonläheinen ja sopivan pieni, mutta varsin monipuolinen palvelutarjonnaltaan. Täältä löydät kaiken sen, mitä lapsiperhe tarvitsee; päiväkodin, ala-asteen, kirjaston, ravintoloita, kulttuuritapahtumia, kaupan ja monipuolisia harrastusmahdollisuuksia. Vanhat, upeat metsät ja satumaisen kaunis saaristo on mitä parhain ympäristö lapsille ja nuorille kasvaa ja kehittyä.

Bromarv on turvallinen asuinpaikka. Me teemme yhteistyötä ja puhallamme yhteen hiileen, oli sitten kyseessä kyläläiset, yritykset, naapurit tai koululaiset. Opimme tuntemaan toisemme tapahtumien kautta, pienissä ryhmissä ja silloin kun tarvitsemme apua toisiltamme. Bromarvin VPK on hyvin aktiivinen ja harjoittelee säännöllisesti. VPK on saanut useita kunnianosoituksia nopeasta toiminnastaan silloin, kun sitä on kaikkein eniten tarvittu.

Bromarv FBK

Kyläkoulu, päiväkoti ja iltapäiväkerhotoimintaa

Bromarvissa on ruotsinkielinen alakoulu (luokat 1-6) sekä päiväkoti, jota käy yhteensä n. 50 lasta. Oppilasmäärä on kasvussa! Koulu ja päiväkoti tekevät yhteistyötä ja lapset jakavat niin koulurakennuksen kuin kauniin pihapiirin. Pienehkön koulun etuna lapset tuntevat kaikki toisensa ja oppivat jo pienestä pitäen toimimaan ryhmässä, jossa on eri ikäisiä lapsia. Opettajilla on myös paremmin aikaa lapsille yksilöinä.

Oppilailla on koulun vieressä oma puutarha, jossa he pääsevät istuttamaan ja hoitamaan kasveja. Bromarf eftis r.f. tarjoaa iltapäiväkerhotoimintaa Furutorpin tiloissa samassa rakennuksessa kirjaston kanssa. Koulussa toimii myös aktiivinen vanhempainyhdistys. Yläkoulu on viereisessä Tenholan kylässä.

Aktiviteetit ja harrastukset

Harrastustoiminta on keskiössä lapsiperheiden arjessa Bromarvissa. Täältä löytyy urheilukenttä, kuntosali, frisbeegolfrata, ulkosali, uimarantoja kesäisin sekä jääkiekkokaukalo ja valaistut hiihtoladut talvisin. Leikkipaikkoja on useita satamassa, koulupihassa sekä harjulla.

Aktiiviset yhdistykset tarjoavat harrastustoimintaa lapsille; Bromarfpojkarna järjestää yleisurheiluharjoituksia keskiviikkoisin ja Bromarvin VPK:lla on junioriharjoitukset torstaisin. Raaseporin 4H:lla on kerhotoimintaa tiistaisin koulun jälkeen.

Lapset ja nuoret kerääntyvät perjantai-iltaisin Hembygdens Välille nuorisoiltaan. Tammisaaresta löytyy lisää harrastusmahdollisuuksia, mm. Raaseporin kulttuuriopisto sekä useita urheiluseuroja. Kesäisin Folkhälsan järjestää uimakouluja Furutorpin rannassa ja Martat puolestaan ruoka- ja askarteluleirejä Villa Verassa.

Bromarv bibliotek

Palvelut

Bromarvin Skafferi-Ett on hyvin varusteltu ja monipuolinen kyläkauppa. Valv Ettissä sijaitsee Posti, Matkahuolto, Schenker ja Alkon tilauspalvelut. Kirjasto, osoitteessa Vättlaxintie 18, on auki maanantaisin 15-19, keskiviikkoisin 9-12, perjantaisin 14-17 ja itsepalveluna lauantaisin 10-13. Terveydenhoitajalla on vastaanotto Bromarvissa maanantaisin 9-11, Vättlaxintie 20. Neuvolapalvelut löytyvät Tenholasta, sekä terveysasema ja sairaala Tammisaaresta. Kylän monipuoliset yrittäjät tarjoavat kaikkea rakennuspalveluista elämyksiin.

Back To Top