Skip to content

Det finns mycket att göra i Bromarv året om!

Natur

Det är högst två kilometer till havet från varje punkt i fastlandsområdet. Bromarvs natur är enastående på många vis – en stor del av byn går längs andra Salpausselkäs åsar, vilket gör miljön mångsidig och unik. Här kan du beundra stjärnhimlen som verkligen syns och tystnaden som ingen annanstans. Vandra upp på hiskeliga klippor som Vaktkojberget och Trollklyftan. Möt älgar, rådjur, nötbuskar, svamp och bär i mängder.

Nära till havet

Simstränder

Bromarv är känt för sina hela fem fantastiska simstränder. Tack vare åsen är sanden på Bromarvs stränder fin och vattnet klart. Simstranden i Padva påminner om Pärnu i Estland och södra Östersjön med sin flera kilometer långa sandstrand. Padva har även utmärkts flera somrar som en av Nylands absolut vackraste och bästa simstränder.

 

Midsommar 2018

Kultur och evenemang

Kultur är viktigt i Bromarv – en hel del kända kulturpersoner både bor och vistas i Bromarv. Konsert- och evenemangsutbudet är livligt i byn då det finns flera, unika evenemangsutrymmen i Bromarv. Midsommar- och julmarknaderna är väldigt populära med ett brett utbud av lokala hantverk, delikatesser och råvaror.

Länk till evenemang

Kansjerf Kulturgård

Kansjerf Kulturgård

Kansjerf Kulturgård har en enastående miljö för turism, arbete, tystnad, upplevelser och händelser.

Kulturgården ordnar joogaretriter, wellness kurser, kultur- och företagsevenemang och avkopplande veckoslut både för privatpersoner som för mindre grupper.

Länk till hemsida

Rilax Gård Bromarv Ridskola
Rilax gård

Rilax Gård

Rilax gård ligger i en kulturhistoriskt värdefull skärgårdsmiljö invid Bromarv kyrkoby, Raseborg.

På Rilax är jordbruket ekologiskt och vi värdesätter djurens välmående och ett ekologiskt tänkande. Från oktober 2019 har köttet, som första i Finland, konstaterats vara kolneutralt! På Rilax föder vi upp och säljer lyckliga, frigående ekologiska Hereford-nötdjur.

Till gårdens service hör därtill stuguthyrning, äventyrs- och konferenstjänster samt ridning under sommaren.

Länk till hemsidan

Motion

Utegym: Folkhälsan i Bromarv r.f. byggde i samarbete med Raseborgs stad till säsongen 2020 ett utegym med fyra maskiner. Gymmet ligger mellan parkeringen och simstranden.

Vaktkojbergets motionstrappa: På Vaktkojberget i Kårböle finns en nybyggd motionstrappa med 140 trappsteg och en höjdskillnad på 30 meter.

En digital naturled på Bromarvs högsta berg: På Kårböle gårds marker kan du ta dig fram längs en digital naturled. Leden för dig upp till toppen av Bromarvs högsta berg, Vaktkojberget, 60 meter högt.

Back To Top