Skip to content

”Vahingossa” Bromarviin (på finska)

Tämä voi kuulostaa huvittavalta, mutta Bromarv tuli minulle tutuksi vahingossa. En rehellisesti sanottuna ollut koskaan ennen kuullut Bromarvista. Taannoinen yhtiökumppanini löysi netistä ilmoituksen, jossa Bromarvhemmet-vanhainkoti oli myynnissä ja Bromarv tuli sitten minulle sen myötä tutuksi. Teimme tarjouksen vanhainkodista ja täytyy tunnustaa, että tarjous tehtiin, vaikka en ollut nähnyt kohdetta kuin valokuvista. Luonnollisesti teknisiä asioita ymmärtävä henkilö lähetettiin paikan päälle toteamaan kiinteistön kunto. Niin kaupat sitten tehtiin 2019 vuoden alussa ja samassa yhteydessä tuli myös itse käytyä paikan päällä. Vuoden 2020 alussa tehtiin omistusjärjestelyjä joiden myötä omistan nyt Bromarv Gårdin yksin.

Ari Karihtala

Olen matkustellut elämästäni reilu parikymmentä vuotta sekä myös asunut ulkomailla. Bromarv tuntui itse asiassa vähän siltä, kuin olisi mennyt ulkomaille. Tenhola-Bromarv välinen tie on hyvin ainutlaatuinen ja perillä odottaa idyllinen kylä, jossa pääosin puhutaan ruotsinkieltä. Alkuvaiheessa vietin paljon aikaa Bromarvissa syystä, että kiinteistön päivittäminen matkailu- ja majoitustoimintaan vaati suunnattomasti aikaani. Bromarvissa tuli vietettyjä monesti useita päiviä putkeen, jotta asiat saatiin edistymään. Kiinteistö oli lähtökohtaisesti hyvässä kunnossa, mutta sisätilat vaativat paljon työtä. Onneksi puhuttiin vain ns. pintaremontista. Nyt pystymme tarjoamaan majoitusmahdollisuudet reilulle 30 hengelle sekä täydet catering-palvelut isommallekin hlömäärälle. Ranta-alueen kunnostus oli toinen iso projekti ja mielestäni se toteutui hyvin eli nyt meillä on täällä hieno länteen avautuva hiekkaranta, josta on helppo mennä uimaan. Tavoitteenani on viimeistellä ranta sellaiseksi, että siinä todella alkaa tuntua, että ollaanko tässä nyt Suomessa vai ihan jossain muualla. Hyvä puoli Bromarvissa on siinä, että täällä on kohtalaisen hyvä tarjonta ammattimiehiä erilaisiin osaamista vaativiin töihin. Ainoa haaste on vain siinä, että kaikki ovat kohtalaisen hyvin työllistettyjä eli asiat pitää sopia hyvissä ajoin etukäteen.

Bella af Bromarvgård

Vuokraamme Bromarv Gårdia pääasiassa yksityistilaisuuksiin niin yrityksille kuin yksityisiin tilaisuuksiin. Lisäksi pystymme vuokraamaan kiinteistön toista päätyä erikseen omalla sisäänkäynnillä pienemmille ryhmille (max. 8 hlöä) omalla keittiöllä ja ruokailu/olohuonetilalla. Muutin tänne virallisesti viime keväänä Annikan kanssa eli kaupunkiasunto Helsingissä on taaksejäänyttä elämää. Bromarv Gårdin kehittämistä teemme yhdessä Annikan kanssa, jonka restonomikoulutus myös auttaa suuresti operatiivisessa työssä. Vahtihommia meillä hoitaa labradoodle-rotuinen koiramme Bella. Elämästä täällä voin kertoa sitten lisää seuraavissa blogeissani.

Ari Karihtala

Back To Top