Skip to content

Veera Laitinen

Veera Laitinen on uusi yrittäjä Bromarvin keskustassa sijaitsevassa Cafe Bar Spiltanissa. Mutta kuinka ihmeessä suomenkielinen yrittäjäperhe päätyi Bromarviin asumaan ja baarinpitäjiksi?

”Etsimme pari vuotta sitten kesämökkiä sopivan ajomatkan päästä Helsingistä ja törmäsimme netissä Bromarvin Padvassa sijaitsevaan mökkiin, kertoo Veera Laitinen. Kumpikaan meistä ei ollut koskaan kuullutkaan Bromarvista mutta kuvien pohjalta ja sopivan etäisyyden vuoksi päätimme lähteä katsomaan lounais-saaristossa sijaitsevaa paikkaa. Jo kaunis kiemurteleva Bromarvintie sai meidät innostumaan yhä enemmän, mitä lähemmäksi kylää ajoimme – paikka oli juuri sitä mitä olimme etsineet ja näin meistä tuli mökkiläisiä ruotsinkieliseen Bromarvin saaristokylään.”

”Vuosi 2020 on varmasti ollut käänteentekevä vuosi monelle, niin myös meille. Kun korona pandemia keväällä 2020 huolestuttavasti levisi pääkaupunkiseudulla, päätimme siirtyä mökille koko perheen voimin ja mieheni Sami pystyi hyvin tekemään paljon etätöitä mökiltä käsin. Näin ne ”evakkoviikot” muuttuivat kuukausiksi ja tutustuimme ihastuttavan kylän ilmapiiriin sekä ihmisiin – pikkuhiljaa mieleen hiipi ajatus – voisiko täällä myös asua? Mutta miten ihmeessä täysin suomenkielinen perhe, jossa kolme alle kouluikäistä lasta sopeutuisi ruotsinkieliseen kylään ja yhteisöön?

Tunne oli kuitenkin niin vahva, että päätimme ottaa rohkean askeleen ja muuttaa kokonaan Bromarviin – pieni kyläyhteisö oli kuitenkin minulle tuttua, sillä olen kotoisin pieneltä paikkakunnalta Pohjois-Suomesta. Lapsetkin olivat niin nuoria, että helposti oppivat uuden kielen ja Bromarvin koulussa on jo ennestään äidinkieleltään suomenkielisiä lapsia ja opettajat taitavat myös hyvin suomen kielen.

”Parasta Bromarvissa on kuitenkin se, että täällä kohdellaan ihmisiä yksilöinä ja jokainen on tärkeä osa tätä pientä kyläyhteisöä juuri sellaisena kun on, kertoo Veera”

Taisi kohtalollakin olla sormet pelissä, sillä pariskunta sai kuulla, että kylän keskustassa oli myynnissä vanhan linja-autoaseman baari – olisiko siinä Veeralle sopiva haaste ja toimentulo kylässä?

Kesäkuun alusta 2021 Veera on aloittanut Cafe Bar Spiltanin yrittäjänä ja toivottaa kaikki lämpimästi tervetulleeksi!

Back To Top