Skip to content

Bromarf VPK

Bromarfin vapaapalokunnan toiminta perustuu siihen, että olemme palveluksessa silloin, kuin onnettomuus tapahtuu. Suoritamme erilaisia pelastus- ja sammutustehtäviä. Tulemme sammuttamaan silloin, kun palaa ja pelastamaan silloin, kun joku on hädässä.

Vuodesta 1997 lähtien olemme myös suorittaneet toisen tyyppisiä tehtäviä eli toimimme ensivasteyksikkönä. Ensivasteyksikkö toimii ambulanssin ja/tai FinnHems lääkärihelikopterin tukena. Me huolehdimme, että potilaan tila pysyy vakaana, kunnes ambulanssi ja lääkärikopteri saapuu paikan päälle. Meillä on käytössämme muun muassa defibrillaattori, jolla voimme palauttaa potilaan sydämenrytmin ja tällä tavalla varmistaa potilaan tilan.

Toiminnan ylläpitämiseen meillä on käytössä yksi sammutus-/pelastusauto, yksi miehistöauto ensivastetehtäviä varten ja vene, jota käytetään sekä sammutus-/pelastustehtäviin että myös ensivastetehtäviin saaristossa. Käytössämme on myös kuusipyöräinen maastoajoneuvo henkilöstön ja tarvikkeiden kuljettamiseen.

Meillä on noin 50 hälytystä vuodessa. Tällä hetkellä palokunnalla on noin 20 aktiivista palomiestä ja lisäksi aktiivinen nuoriso-osasto. Uudet jäsenet, niin nuoret kun vanhemmat, ovat tervetylleita. Tule tutustumaan toimintaamme.

Yhdistyksemme suunnittelee oman paloaseman rakentamista. Uusi asema korvaa nykyisen vanhentuneen Raaseporin kaupungin omistaman asemarakennuksen. Kustannusarvio projektille on n. 650 000€. Yhdistys tulee hakemaan avustusta Palosuojelurahastosta. Suurin mahdollinen avustus on 220.000€. Avustuksen myöntäminen on välttämätöntä projektin toteuttamiseksi. Loput rahoitetaan lainalla. Yhdistys saa vastaisuudessa vuotuista kiinteistökorvausta Länsi-Uudenmaan Pelastuslaitokselta. Tämä korvaus kattaa rahoituskulut ja kiinteistön ylläpitokustannukset. Myös muita avustuksia otetaan avosylin vastaan.

Liittymällä kannatusjäseneksemme (väh 10€) autat meidän päivittäistä pelastustyötämme Bromarfissa ympäristöineen. Voit myös halutessasi avustaa uuden aseman rakentamista. Tarvitsemme toisiamme!

Maksun voi suorittaa yhdistyjsen tilille Aktia  FI75 4055 5740 0010 73. Ilmoita maksajan nimi ja kerro onko kyseessä jäsenmaksu tai avustus asemaprojektiin.

 

Yhteystiedot

Puheenjohtaja

Teemu Kytöpuro, +358 50 589 16 80, fbkbromarf@gmail.com

Hätänumero 112

Länsi-Uudenmaan Pelastuslaitos

Asemapäällikkö

Stefan Helenius, +35840 8200936

 

 

 

 

Back To Top