Skip to content

N. 100 meripeninkulmaa Maarianhaminasta ja 20 meripeninkulmaa Kaasnäsistä löydät Bromarvin saaristosataman. Satama on Turunmaan saariston itäisin pienvenesatama. Bromarv on elävä saaristoyhdyskunta, jossa m.m. toimii ammattikalastajia, lihatuottajia sekä viljelijöitä, jotka myyvät tuotteensa sataman kesätorilla. Vuonna 2018 satama-allas ruopattiin ja samalla satama sai uuden, pidemmän laiturin, uuden kahvilan, pysäköintialueen sekä polttoaineaseman. Kyläkauppa on auki ympäri vuoden. SEASTOP-hankkeen tuella satama saa kaksi uutta ponttoonilaituria johon tulee yhteensä 60-70 venepaikkaa sähkö- ja vesipisteineen. Satamassa asennetaan septitankkien tyhjennyspumppu jonka lisäksi rakennetaan lisää käymälöitä ja suihkutiloja. Sataman palvelutarjonta monipuolistuu ja lapsille ja nuorille tulee pieni leikkipuisto. Satamasta tulee moderni vierasvenesatama. Tällä hankkeella tuetaan samalla koko kylän kehittämistä. Bromarvin Kylätoimikunta ry toimii hankkeen vastuullisena vetäjänä.

SEASTOP-hankkeen tavoitteet

SEASTOP-hankkeen tavoitteena on satamapalveluiden kehittäminen yhteensä 21 satamassa Tukholman, Ahvenanmaan ja Turunmaan saariston historiallisten purjehdusreittien varrelle. Yhteensä yli 300 uutta venepaikkaa rakennetaan. Lisäksi rakennetaan käymälöitä, suihkutiloja, saunoja ja uusia jätevesipuhdistamoja sekä suolanpoistolaitteita.

Rahoitus

SEASTOP-hanke saa rahoituksensa Euroopan aluekehitysrahastolta, 3,1 miljoona euroa sekä vastinrahoitusta 1 miljoona paikallisilta ja alueellisilta viranomaisilta Ruotsissa, Ahvenanmaalla sekä Suomessa. Hanke perustuu yhteistyöhön Värmdön kunnan, Maarianhaminan kaupungin, Företagsam Skärgård-nimisen yhdistyksen, Bromarvin Kylätoimikunta ry:n ja Peterzens Oy:n välillä. Hanke on kolmevuotinen ja päättyy 2020.

Yhteystiedot

Lisätietoja Hankekoordinaattori Mårten Johansson (moejohansson52@gmail.com) www.seastop.se.

Back To Top