skip to Main Content

Björn Wadenström blir hamnansvarig i Bromarv

Bromarv Byaråd har ingått avtal med Björn Wadenström om att sköta verksamheten i Bromarv skärgårdshamn. Han har gått vildmarksguidekurser och jobbar på vintrarna för Lapland Safaris. Äventyrsbanor och paddling är hans specialitet. I Bromarv skärgårdshamn kommer han bl.a. att hyra ut kanoter, kajaker och cyklar. Björn har rötter i Bromarv via sina morföräldrar och har vistats många somrar på sommarstugan i Långstrand i Prästkulla.

Vi sökte en hamnkapten, torgvärd, caféföreståndare och aktivitetsproducent och vi tyckte Björns breda affärsidé och erfarenhet av turistnäringen ger honom de bästa förutsättningarna att sköta hamnen.
-Byarådets ordförande Henrik Huldin.

Björn Wadenström, 48 år, har lång erfarenhet av räddningsverksamhet och också gjort några uppdrag som lägertekniker på katastrofområden runt om i världen. Säkerhetskunnande är till fördel när det börjar röra sig betydligt fler båtar och mänskor än hittills i hamnen.

Målet är att hamnen ska kunna öppna kring midsommar. Nu när kölden släppt och det varit möjligt att påbörja formningen, armeringen och gjutningen av den 140 m långa kajen. Det arbetet kommer att pågå hela maj månad. Cafébyggnaden renoveras och en uteservering med 100 platser byggs ännu före säsongstarten.

Vi bygger en helt ny hamn och vi har höga ambitioner att locka nya besökare till Bromarv. Då måste hamnen kunna erbjuda en mångsidig gästhamnsservice. Björns bror Uffe Wadenström driver restaurang KW i Karis. Han har lovat stöda Björn i uppstarten av caféverksamheten. Det tyckte vi var en bra sak.
-Byarådets ordförande Henrik Huldin.

Muddringsarbetena i hamnen avslutas denna vecka. Hamnen ska få två pontonbryggor på 105 m. De kommer att monteras före 15.6. Arbetet på bränslestationen börjar vid mitten av maj och ska också vara klart tills hamnen öppnar. Bokningar av båtplatser kan göras via projektkoordinator Tove Wikström tfn 0505957565, epost: info@bromarv.fi

Björn Wadenström kan nås på tfn 0400856946 och e-mail bjorn.wadenstrom [a] gmail.com.

Björn Wadenström Blir Hamnansvarig I Bromarv
Back To Top